Zaopatrzenie gastronomii w najpotrzebniejsze urządzenia

Zaopatrzenie gastronomii w najpotrzebniejsze urządzenia

Polecane i promocje

Kiedy chcemy spełnić nasze marzenia dotyczące własnego lokalu gastronomicznego, musimy liczyć się z tym, aby to zrobić potrzeba trochę czasu, cierpliwości i zaangażowania. Jeśli tylko będziemy dążyć do tego celu to bez wątpienia osiągniemy go szybciej niż nam się wydaje.

Zaopatrzenie gastronomii w najpotrzebniejsze urządzenia

Kiedy już przystąpimy do realizacji zamierzonych celów, wynajmiemy odpowiedni lokal, wyposażymy go w odpowiednie meble, to przychodzi wtedy moment na dobór odpowiedniego wyposażenia gastronomicznego. Jest ono najważniejszym elementem każdego lokalu, ponieważ to dzięki niemu może on sprawnie działać, a od jego jakości w dużej mierze zależy to jakie produkty będziemy operować. Istnieje wiele aspektów które należy wziąć pod uwagę wybierając tego typu sprzęt, począwszy od ceny poprzez jakość i wykonanie. Najważniejsze jest jednak aby tego typu urządzeń nie było dobrej jakości służyło nam przez długi czas, ponieważ najczęściej tego typu inwestycja kosztuje sporo i musi działać niezawodnie. Gdy zaczynamy naszą przygodę z gastronomią powinniśmy wyposażyć się w najbardziej potrzebny sprzęt, aby w ogóle mógł zacząć działać w branży. Do tego typu urządzeń należą między innymi kuchenki, piekarniki, lodówki, odpowiednie blaty, garnki i zestawy jadalne.

Kolejne elementy to: roboty kuchenne, miksery, blendery czy inne dużo bardziej skomplikowane urządzenia. Na początek porozmawiajmy o najbardziej podstawowych elementach, jakimi są kuchnie i piekarniki. Kuchnie powinny być wyposażone w najwyższej jakości palniki gazowe bądź, co ma częściej miejsce, w palniki indukcyjne. Rozwiązanie indukcyjne jest coraz częściej wybierane, ponieważ wiąże się z dużo większym bezpieczeństwem pracy, dużo większym komfortem oraz mniejszymi kosztami użytkowania. Oczywiście urządzenia te powinny być najwyższej jakości, wyposażone w różne tryby pracy oraz odpowiednio dobrane wielkości i liczbę palników. Należy pamiętać również, że do tego typu kuchni konieczne jest posiadanie odpowiedniego zestawu garnków i akcesoriów, które będą wspierały te technologie. Kolejna kwestia to piekarnik lub podgrzewacze, które są nieodzowne w każdym lokalu gastronomicznym.

Powinny być one dobrane idealnie do naszych potrzeb, wyposażone w kilka miejsc na blachę z wieloma programami pracy. Bardzo często wyposażone są one również w specjalne programy, które mają za zadanie utrzymać temperaturę produktów przez długi czas, nie wysuszając i nie spiekając ich przy tym. W gastronomii bardzo przydatne potrafią być również termosy i witryny grzewcze, które otrzymują odpowiednie ciepło produktów a co za tym idzie wpływają na zadowolenie klientów. Ruszyliśmy już temat przyrządzania produktów, więc pora poruszyć kwestie dodatkowych elementów wyposażenia gastronomicznego. Najważniejsze z nich to odpowiednie naczynia, na których będziemy serwować nasze dania. Powinny być one wysokiej jakości, estetycznie a zarazem dostosowane do rodzaju potraw i wyglądu całej restauracji. W głównej mierze dominują całkowicie białe i porcelanowe zestawy jednak bardzo często, szczególnie w stylizowanych restauracjach, wybiera się zdobione lub całkowicie kolorowe zestawy talerzy.

Wracając do elementów wyposażenia kuchni nie możemy zapomnieć o wysokiej jakości blatach ze stali nierdzewnej czy zlewozmywakach. Wszystkie z tych urządzeń są kluczowe i muszą znajdować się w restauracji aby mogła ona normalnie funkcjonować. Oczywiście oprócz nich wraz z rozwojem restauracje będą dochodziły nowe urządzenia i wyposażenie które będzie miało za zadanie przyśpieszyć pracę kucharzy, zwiększyć zadowolenie klientów i wpływać na ogólny rozwój restauracji. Ostatnim kluczowym elementem jest to, gdzie wszystkie te rzeczy możemy zakupić. Każdy z nas doskonale wie jak ten jest czas i jak denerwujące potrafi być, szukanie poszczególnych elementów po wielu sklepach. Najlepszym rozwiązaniem jest więc za kupienie wszystkiego u jednego dostawcy, bez konieczności spędzenia wielu godzin na przeszukiwaniu internetu, odbywaniu wycieczek po różnych sklepach z wyposażeniem gastronomicznym czy długiej podróży po jedno urządzenie.

Firma SAS jest jednym z największych w Polsce dostawców sprzętu gastronomicznego i wyposażenia biura, gdzie spośród tysięcy produktów każdy może znaleźć coś dla siebie. Błyskawiczna obsługa i ogromne grono doradców, służy radom i opinią w wyborze urządzeń, Dzięki czemu możemy być pewni, że produkty które zamówimy będą takie jak potrzebujemy i najlepiej sprawdzą się w naszej kuchni. Oprócz tego firma SAS posiada kilka sklepów stacjonarnych, w których również możemy zamówić interesujące na urządzenia oraz zasięgnąć porady ekspertów.

Czy nawiązaniu stałej współpracy możemy również liczyć na bardzo korzystne ceny i bony, które pozwolą nam sporo zaoszczędzić. Oprócz tego firma oferuje również serwis wag i kas fiskalnych, zarówno tych które zamówiono w ich sklepie, oraz tych które stamtąd nie pochodzą. Zamówione towary są błyskawicznie wysyłane za pomocą kuriera lub dostarczane bezpośrednio przez firmę do klienta. Wieloletnie doświadczenie sprawia, że SAS jest zaufanym kontrahentem który zrealizował już setki zamówień. Wybierając te produkty warto więc skorzystać z ich oferty, a bez wątpienia będziemy zadowoleni.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o